برای نخستین بار لابراتوار تشخیص پولیو (فلج اطفال) در افغانستان افتتاح و به بهره برداری سپرده شد

rasooli_admin
شنبه ۱۴۰۲/۱۱/۲۱ - ۱۳:۴۲
POLIO

محترم داکتر قلندر عباد، وزیر صحت‌ عامه امارت اسلامی افغانستان، مولوي محمد اسحق صاحبزاده، معین مالی و اداری، داکتر عبدالقدوس بریالی، رئيس مرکز عملیاتی محو پولیو وزارت صحت عامه و داکتر حمید جعفری، رئیس حوزه ای کشورهای مدیترانه ( EMRO WHO ) در نشستی لابراتوار تشخیص پولیو ( فلج اطفال ) را در تعمیر لابراتوار های مرکزی کشور افتتاح و به بهره برداری سپردند.

وزیر صحت‌ عامه، محترم داکتر قلندر عباد در نشستی که به این مناسبت راه اندازی شده بود گفت: “جای خوشی است که ما امروز شاهد افتتاح یک لابراتوار تشخیص پولیو (فلج اطفال) در افغانستان هستیم که برای اولین بار ایجاد شده است، این خود یکی از جمله تعهدات رهبری امارت اسلامی و وزارت صحت ‌عامه است؛ تا خدمات معیاری را برای هموطنان مان در سراسر کشور عرضه نمائیم.”

علاوه بر آن محترم داکتر قلندر عباد از تلاش های وزارت صحت ‌عامه برای از بین بردن ویروس پولیو در افغانستان گفت: “هدف ما این است؛ تا در سال 2024 پولیو را در افغانستان محو نمائیم که تلاش های ما در این راستا با سایر کشور های جهان ادامه دارد.”

محترم وزیر صحت‌ عامه اضافه نمود، با آمدن امارت اسلامی در افغانستان تغیراتی زیادی در سکتور صحی کشور از جمله بهبود در ارایه خدمات صحی ابتدایی، خدمات ثانوی، خدمات ثالثی و کاهش واقعات پولیو نسبت به سال های گذشته بوجود آمده است و تلاش های بیشتر در این راستا ادامه دارد.

در ادامه محترم داکتر قلندر عباد وزیر صحت‌ عامه از ایجاد شفاخانه های بیشتر در بخش تداوی امراض سرطانی، تداوی بیماران قلبی، ایجاد شفاخانه های معیاری و کمپلکس در مرکز و ولایات، ارتقاء ظرفیت کارمندان صحی و گسترش ارایه خدمات صحی به سطح ولسوالی‌ها و قریه جات کشور به اشتراک کننده گان خبرداد.

از سوی‌ هم داکتر حمید جعفری، رئیس حوزه ای کشورهای مدیترانه (EMRO WHO) ایجاد این مرکز را برای تشخیص و محو پولیو در افغانستان یک دستاورد مهم دانسته و از ادامه همکاری های بیشتر این حوزه با سکتور صحی افغانستان در آینده نیز خبر داد.

همچنان داکتر احمد ناصر حنفی رئیس تشخیصیه لابراتوار های مرکزی وزارت صحت ‌عامه گفت: “این مرکز با تلاش های رهبری وزارت صحت ‌عامه، همکاران بین المللی و متخصصین مسلکی ایجاد شده است که با فعال شدن آن می توان بیماران را در داخل کشور تشخیص نمود.”

قابل تذکر است که این نخستین لابراتوار تشخیص پولیو (فلج اطفال) در کشور است که با حمایت شبکه بین المللی لابرتوار های پولیو، سازمان صحی جهان ( EMR WHO ) و وزارت صحت‌ عامه ایجاد گردیده است.

تازه ترین اخبار

دوشنبه ۱۴۰۵/۵/۱۲ - ۱۴:۱۷
Background image

برنامه سه‌روزه آموزشی «مدیریت خطر و بحران در زنجیره تأمین مواد غذایی» آغاز گردید

این برنامه از سوی ریاست تحلیل خطر و سرویلانس مواد غذایی معینیت غذا و ادویه وزارت صحت‌عامه، با همکاری سازمان صحی جهان، برای ۴۰ تن از کارمندان ریاست‌های تحلیل خطر و سرویلانس مواد غذایی و. . .

دوشنبه ۱۴۰۵/۵/۱۲ - ۱۲:۲
Background image

وزارت صحت‌عامه و ICRC در مورد تقویت سیستم معلوماتی معلولیت و توان‌بخشی گفتگو کردند

مفتی عبدالقـدوس هاشمی، رئیس عمومی نظارت و بررسی وزارت صحت‌عامه، با نماینده‌گان تخنیکی مؤسسه ICRC نشستی را در مورد تقویت سیستم معلوماتی معلولیت و توان‌بخشی برگزار کرد.

در این نشست، در. . .

دوشنبه ۱۴۰۵/۵/۱۲ - ۱۱:۴۷
Background image

پروسه آفر گشایی قرارداد بازسازی شفاخانه حوزوی میرویس ولایت قندهار برگزار شد

این پروسه با حضور نماینده گان ریاست‌های تدارکات، امور اداری و هماهنگی ولایات وزارت صحت‌عامه و شماری از نماینده گان شرکت‌های ساختمانی برگزار شد.

مسئولان این پروسه اعلام نمودند که روند. . .

BACK TO NEWS