از روز جهانی مبارزه با بیماری توبر کلوز در نشستی گرامی داشت به عمل آمد

Panah_moph
دوشنبه ۱۴۰۱/۱/۸ - ۱۶:۵
از روز جهانی مبارزه با بیماری توبر کلوز در نشستی گرامی داشت به عمل آمد

دوشنبه 8 حمل 1401

وزارت صحت‌عامه کشور از روز جهانی مبارزه با بیماری توبرکلوز تحت شعار " برای محو توبرکلوزسرمایه گذاری کنید، جان انسان ها را نجات دهید " در نشستی گرامی داشت به عمل آورد.

داکتر حبیب الله آخند زاده معین عرضه خدمات صحی وزارت صحت‌عامه در این نشست گفت: نظر به آمار تخمینی سازمان صحی جهان سالانه حدود 75000 تن از هموطنان ما به به بیماری توبرکلوز در افغانستان مصاب گردیده که از میان حدود 11000 تن آنان جان های شان را ازدست می دهند.

معین عرضه خدمات صحی افزود، پروگرام ملی کنترول توبرکلوز وزارت صحت‌عامه در همکاری با همکاران بین المللی توانسته است حدود 50710 واقعه توبرکلوز را در سال گذشته کشف و تحت تداوی قرار دهد و این وزارت یکبار دیگر تجدید تعهد خود را در راستای محو مرض توبرکلوز (سل) و حصول اهداف جلسه سطح عالی مجمع عمومی ملل متحد UNHLM)) ابراز می نماید.

علاوه بر آن داکتر آخند زاده توسعه مراکز تشخیصیه و تداوی توبرکلوز به 852 مرکز صحی در سطح کشور، تقویه کنترول توبرکلوز در زندان ها، ایجاد لابراتوارهای کلچر و توسعه واردهای تداوی توبرکلوز مقاوم به ادویه در ولایات بزرگ، توزیع و نصب ماشین های جن اکسپرت در تمام ولایات، کشف 459 واقعه مقاوم به ادویه توبرکلوز و دیگر موارد را از جمله دستاورد های مهم وزارت صحت‌عامه در سال گذشته می داند.

از سوی هم داکتر اختر نماینده سازمان صحی جهان در افغانستان گفت: توبرکلوز هنوز به عنوان یک انتان کشنده در سطح جهان مطرح است و هر روز بیش از 4100 تن از اثر این بیماری در جهان جان های شان را از دست داده و 28000 تن دیگر به این بیماری مصاب می شوند.

داکتر اخترعلاوه نمود، ما وقتی می توانیم بیماری توبرکلوز را محو نماییم که با هم کار نموده و روی محو توبرکلوز با تمام شرکای مان دست به دست هم داده و برای محو آن سرمایه گذاری نماییم.

تازه خبرونه

دوشنبه ۱۴۰۴/۱۱/۲۷ - ۱۱:۲۳
Background image

کونړ ولایت کې د خصوصي روغتیايي سکتور او خوراکي توکو له پلورنځیو څخه نظارت ترسره شو

دغه نظارت د یاد ولایت په مرکز اسعد اباد ښار کې د عامې روغتیا ریاست د څارنې او پلټنې مسؤلینو له لوري ترسره شو، چې پایله کې يې ۳۸۷ کیلوګرامه درمل او ۴۹۵ کیلوګرامه له نېټې تېر او بې کيفيته. . .

دوشنبه ۱۴۰۴/۱۱/۲۷ - ۹:۲۸
Background image

د عامې روغتیا وزارت له لوري د حجاجو د روغتیایي معایناتو د بهیر همغږي

د ا.ا.ا د عامې روغتيا وزارت د روغتيايي خدمتونو وړاندې کولو مرستیال، ښاغلي مولوي عبدالولي حقاني د ۱۴۰۵ هـ ش کال حجاجو ته د روغتیایي خدماتو وړاندې کولو بهير کې د اسانتياوو په موخه د. . .

دوشنبه ۱۴۰۴/۱۱/۲۷ - ۹:۲۵
Background image

د ناروغانو د ښې درملنې په موخه د غزني عامې روغتیا ریاست ته ۳۳ قلمه بېلابېل درمل وسپارل شول

یاد درمل چې مجموعي قیمت يې (۹۶۲۵) ډالر کېږي، د PU-AMI مؤسسې ولايتي دفتر له لوري د غزني عامې روغتيا رياست ته وسپارل شول.

دغه درمل د غزني د عامې روغتیا رئیس، ډاکټر رسول خان نظري د پرله‌. . .

BACK TO NEWS